1982 yılında Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterilen Babbitt, 2012 yılında Amerikan Güzel Sanatlar ve Edebiyat Akademisi tarafından E. B. White ödülüne layık görülmüştü.
Babbitt’in ıssız bir ormandaki bir pınarın suyundan içip ölümsüzlüğe kavuşan, ancak bu işten hiç mutlu olmayan Tuck ailesini anlattığı “Ölümsüz Aile” adlı eserleri beyaz perdeye ve tiyatroya da uyarlanmıştı.
Yazarın Türkçeye çevrilen eserleri arasında “Ölümsüz Aile”nin yanı sıra “Jack Plank’tan Deniz Öyküleri” de bulunuyor.
Bir önceki yazımız olan Cerablus'taki "işkence merkezi" tekrar liseye dönüşüyor başlıklı makalemizde "işkence, Cerablus'taki ve Cerablus'taki "işkence merkezi" tekrar liseye dönüşüyor hakkında bilgiler verilmektedir.
Ekleyen : C_i_N - Tarih: 02 Kasım 2016 - 14:39 - Okunma Sayısı : 942 Kez Görüntülendi.BENZER İÇERİKLER
İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimizDİĞER YORUMLAR
Yorumlarınızı PaylaşabilirsinizKATEGORİLER
Site içi KategorilerimizTOP 10
En çok okunan içeriklerPOPÜLER İÇERİKLER
en çok yorumlanan, en popüler olanlar.